ROZVOZ OBJEDNÁVEK PO PRAZE NAD 1499 KČ ZDARMA

THCPO je vzrušující nový objev ve světě polosyntetických kanabinoidů

Znáš THC? Tak dnes se vydáme na výpravu o kousek „vedle“, do samotné budoucnosti kanabinoidů. Seznamte se s novinkou na trhu – THCPO!  Vzrušující nový objev ve světě semisyntetických kanabinoidů, který vznikl jako modifikovaná forma kanabinoidu tetrahydrokanabiphorolu (THCP) – „duplikátu“ známé psychoaktivní sloučeniny THC.

 

Hned ze začátku je třeba zdůraznit, že se jedná o polosyntetický kanabinoid. To znamená, že zatímco jeho prekurzor THCP lze získat přímo z rostliny konopí, THCP-O se vyrábí v laboratoři. THCPO, byl poprvé syntetizován v roce 2021.

Co je THCPO?

 THCPO (THCP-O) neboli tetrahydrokanabiphorol acetát, je vzrušující nový objev ve světě semi syntetických kanabinoidů, který vznikl jako modifikovaná forma kanabinoidu tetrahydrokanabiphorolu (THCP) – „duplikátu“ známé psychoaktivní sloučeniny THC – ke které byla chemickou reakcí zvanou acylace přidána acetátová skupina („O“). Oba tyto kanabinoidy mají postranní řetězec o sedmi uhlících, na rozdíl od THC, který má pouze pětiuhlíkový alkylový řetězec. 

Jaký je rozdíl mezi THCP a THCPO?

 To, co THCP-O odlišuje od THC-P, je jeho 7uhlíkový postranní řetězec, který je kombinován s acetátem, což posouvá jeho biologickou dostupnost na vyšší úroveň. Tento chemický proces je podobný tomu, který se používá k vytvoření THC-O. Přidáním acetátu se změní chemická struktura kanabinoidu, díky čemuž účinněji „objímá“ receptory CB1 v mozku, které jsou zodpovědné za euforické účinky THC, po nichž všichni sběratelé konopí tolik prahnou. 

 

Díky modifikaci své chemické struktury (acetátu) má vyšší tepelnou a oxidační stabilitu, a tedy delší životnost než THCP, což znamená, že se při vystavení teplu méně rozkládá. Díky této zvýšené stabilitě by se THCP-O mohl stát žádanější sloučeninou pro lékařské a terapeutické účely, protože by mohl mít potenciálně delší trvanlivost než jiné polosyntetické kanabinoidy.  

Jaké jsou účinky THCPO?

 THCP-O je nový typ kanabinoidu, který rozhodně není pro nezkušené. Jeho účinky jsou neuvěřitelně silné a dokážou i protřelého sběratele přenést do jiné dimenze. 

 


💡 ZAJÍMAVOST

Díky přidanému acetátu je THCP-O ještě silnější než THC-P a odhaduje se, že má 30krát vyšší vazebnou afinitu k lidskému receptoru CB1 než delta-9 THC. Stejně jako D9-THCP je THCPO extrémně silný a vyvolává účinky, které trvají déle než běžný THC.  THCPO je účinnější než THCP díky přidané acetátové skupině. Vědecká studie z roku 2019 zjistila, že THCP vykazuje až 33krát větší aktivitu na receptorech CB1 v endokanabinoidním systému než delta-9 THC.


 

THCP-O nabízí nejen jedinečné a intenzivní opojení, ale také pocit blaženosti, který se nepodobá ničemu jinému. Předpokládá se, že THCPO by mohl být až 30krát účinnější než delta-9 THC. Ačkoli se jedná spíše o dohady než o vědecky podložené informace, jisté je, že THCPO není pro začátečníky a že může zaskočit i zkušené sběratele.

Je nicméně třeba zdůraznit, že dosud neexistují žádné studie o THCP-O. Hodnocení účinků této látky proto vychází především ze zkušeností samotných uživatelů a z informací o jiných kanabinoidech, které prošly stejnou chemickou úpravou (THC-O, HHC-O).

Nežádoucí účinky THCPO?

 Očekává se, že vedlejší účinky THCPO budou stejné jako u jiných psychoaktivních kanabinoidů. Patří mezi ně:

 

  • zarudlé oči
  • sucho v ústech
  • paranoia
  • úzkost
  • ospalost

 

Tyto nežádoucí účinky jsou krátkodobé, což znamená, že by měly odeznít během několika hodin. O dlouhodobých účincích THCPO na tělo a mysl prozatím nevíme nic.

Na trhu je řada produktů s THCPO

 Sortiment výrobků v současné době tvoří především vape peny a cartridge. Většina těchto výrobků obsahuje kromě THCPO i další kanabinoidy, například HHC-P nebo THCP. Na trhu jsou k dispozici také CBD květy infuzované THCP-O destilátem nebo THCP-O gumové bonbony.

 

I v případě THCPO nicméně platí totéž, co u jiných nových kanabinoidů, zejména těch se silnými účinky – začínat velmi opatrně, tj. s nízkou dávkou, a nakupovat pouze u důvěryhodných prodejců, kteří mají své zboží laboratorně testované. A také mít na paměti, že neexistují žádné vědecké studie, které by potvrdily účinky a bezpečnost THCP-O a že s užíváním těchto látek jsou spojena možná zdravotní rizika (viz výše). 



*Veškeré informace uvedené na těchto webových stránkách, stejně jako informace poskytované prostřednictvím těchto webových stránek, slouží pouze pro vzdělávací účely. Žádná z informací zde obsažených není určena jako náhrada lékařské diagnózy a tyto informace nelze považovat za lékařské doporučení nebo doporučenou léčbu. Tyto webové stránky nepropagují, neschvalují ani neobhajují legální či nelegální užívání omamných nebo psychotropních látek ani páchání jakékoli jiné nelegální činnosti. 



Zdroje:

 

https://www.thehempers.gr/en/articles/what-is-thcpo/

 

https://green-exchange.eu/en/blog/thcpo-c-est-quoi/

 

 

Používáme ověření věku Adulto