ROZVOZ OBJEDNÁVEK PO PRAZE NAD 1499 KČ ZDARMA

Na Mary Jane Expo v Berlíně to žilo! Chceš vědět, která hvězda si zamilovala naše produkty?

IMG_0626

Před pár týdny jsme s naší CaliFarms crew vyrazili do Berlína na druhý největší evropský konopný veletrh a musíme říct, že Němci to umí pořádně rozbalit! Na Mary Jane Expo to opravdu žilo – poznali jsme tam spoustu skvělých lidí, nasáli inspiraci a stihli i Full moon párty. Chceš vědět, co o účasti na veletrhu říká náš Jakub, koho slavného jsme tam potkali a jaké novinky pro tebe máme přichystané? Přečti si rozhovor a nasaj info z první ruky!

 

...

 

Ahoj Jakube, můžeš na začátek těm, kteří Mary Jane Expo neznají, stručně vysvětlit, čím je tenhle veletrh podle tebe výjimečný a proč jste se s CaliFarms rozhodli zúčastnit?

Je to druhý největší veletrh v Evropě (hned po Spannabis expo ve Španělsku), koná se v Berlíně a má velkou návštěvnost obchodníků z celé Evropy. A díky tomu, že se Německo připravuje na legalizaci, tak se tam hodně řeší otázky ohledně cannabis a ne jen CBD. Tímto tématem se hodně zabýváme a zajímá nás. Do toho už máme spoustu zákazníků z Německa a také dodáváme do některých místních obchodů. 

 

Když už jsme u toho, jak jste na tom vlastně s německým trhem? Je v Německu někdo, kdo to podle tebe dělá fakt dobře? 

Určitě se tam najdou značky, které to jedou na vysoké úrovni, ale je to pořád v takovém tom přírodním stylu a směru, kterým my rozhodně nechceme jít, je to taková podobná úroveň jako v ČR. Tím jak my si zakládáme na tom barevném designu, tak si troufám říct, nenašel jsem tam konkurenci. Na příští rok máme už připravenou totální pecku, co se týká prezentace našeho stánku, takže se návštěvníci mají opravdu na co těšit. My osobně už se nemůžeme dočkat až to představíme. 

 

Bylo to s CaliFarms na Mary Jane Expo vaše poprvé? 

Minulý rok jsme Expo navštívili, ale pouze jako návštěvníci. Moc se nám to líbilo – potkali jsme tam spoustu zajímavých lidí. Tak jsme si rovnou minulý rok zajistili místo vystavovatele. Je to vždy rychle obsazené. 

 

Musím říct, že už když jsem si dělala průzkum, tak to vypadalo jako fakt zajímavá akce. Spousta přednášek, živá vystoupení, DJs, letní vibe s koupáním… Na co ses na veletrhu nejvíc těšil ty osobně?

Nejvíce jsem se těšil na ten kontakt s velkoobchodními zákazníky. Můžeme tak mnohem lépe povyprávět o našich produktech a poznat se se zákazníky osobně. Je to pro budoucí spolupráci vždycky důvěryhodnější. 

Na trhu nás už všeobecně všude znají – chceme se německému trhu více věnovat opět hlavně z pohledu legalizace. Probíhala tam také „Full Moon sesh“ na kterou jsem se taky opravdu těšil. 

 

A předčila realita očekávání?  

Absolutně ano! Potkali jsme dokonce největšího německého rappera Boneze, kterému se naše produkty moc líbí. Sdílel je dokonce i ve svém stories na Instagramu, kde má celkem 2,9 milionu sledujících, což považujeme trošku za úspěch, když se naše produkty líbí i takhle známým lidem. Jsme s ním v kontaktu, takže doufáme, že pro naše zákazníky do budoucna připravíme i nějakou spolupráci. 

 

Cali blog

 

Podle čeho vlastně s týmem vybíráte, kterého veletrhu se budete účastnit? Máš doma „bucket list“, který si pomalu odškrtáváš? 😀

Chceme hlavně obcházet všechny velký festivaly, ale na našem „bucket listu“ je na prvním místě určitě španělský Spannabis, kde je ale čekací doba až 3 roky. Tak doufáme, že ten příští rok bychom se tam už dostat mohli. Každopádně Německo si můžeme odškrtnout. :) A pak taky samozřejmě veletrh v naší milované Praze – Cannafest

 

Zajímalo by mě, jak probíhá přihlašování. Jsou tam nějaká „schvalovací kolečka“ nebo specifická kritéria, která vystavovatel musí splňovat nebo se může přihlásit jakákoli firma, která v oboru působí? 

Myslím si, že se může přihlásit jakákoliv firma v oboru. Jediné co, tak místa se hodně plní a cca těch 9 měsíců dopředu je potřeba to určitě řešit. Jak jsem již zmínil na Španělsko už jsme v pořadí, kde je teda teď čekací doba až 3 roky.

 

Co vůbec obnáší příprava na podobný veletrh? Co všechno je třeba zařídit ještě předtím, než vůbec vyjedete na cestu? 

Je potřeba mít asi přeložený všechny texty na produktech do němčiny. A taky mít hlavně zabalený celý stánek. :D 

 

Dokázal bys zhodnotit, v čem se Mary Jane Expo liší od veletrhů u nás v Česku? Co je tam třeba lépe zmáknuté a kde jsi naopak třeba viděl určité „mezery“?

Řekl bych, že Cannafest v Praze je na hodně vysoké úrovni v Evropě, takže je to tak trochu podobné.

Nenapadlo tě někdy zkusit zorganizovat sám něco podobného?  

Párkrát už mě to napadlo, ale bohužel na to nemám čas. Je za tím opravdu spousta práce, zorganizovat to do posledního detailu, takže se raději účastním jen jako vystavovatel nebo návštěvník. Jediné co, tak teď plánujeme na začátku září pro naše obchodní partnery uspořádat takovou „CaliFarms Sesh“ na CaliFarms domě v Praze. 

 

Když už jsme u toho… Měli jste s týmem čas i na nějaký ten free čas pro sebe nebo jste byli převážně na stánku? 

Převážně jsme byli na stánku. Chtěli jsme opravdu primárně zažít přímý kontakt se zákazníky. Krom toho jsme ale byli i na už zmíněné Full moon session přes den, která probíhala na lodi u Expa a večer v okolních barech. Ale to jen na chvíli, protože jsme museli být ready na další den. :)) 

 

 

Zažili jste tam něco, co se vám s CaliFarms na veletrzích obvykle nestává? 

Jediný co, tak jsme tam potkali nejlepšího německého rappera Boneze. 

 

Když zabrousíme trochu do budoucna, máš s CaliFarms v plánu nějaký zajímavý vývoj pokud jde o podobné akce nebo případné nové projekty? 

Pracujeme teď pár měsíců na merchi, kde všechny věci budou na míru vyrobené, aby byla znát ta kvalita a chceme aby to bylo dostupné za přijatelnou cenu. Máme už teď jako novinku v nabídce CaliFarms kšiltovky a jako dárek zdarma dáváme k nákupu Popsocket na telefon.

Používáme ověření věku Adulto