Doprava zdarma od 2999 Kč

HHC versus HHC-P

 

V čem se liší a jaké jsou jejich vlastnosti?

V dnešní době, kdy zažíváme doslova boom nových kanabinoidů, je občas obtížné se mezi všemi těmi novými látkami a produkty vyznam. O THC a CBD asi už někdy slyšel každý. Co si ale počít se všemi těmi dalšími? Na našem blogu už jsme dříve psali například o HHC-O, terpenech, HHC, základní informace o HHC-P, o H4CBD, CBG nebo třeba o rozdílech mezi CBD, CBG a HHC. Jak vidíš, v tématu kanabinoidů je neustále o čem mluvit. Pojďme se dnes společně zorientovat mezi dvěma relativně nově objevenými kanabinoidy a popsat si rozdíly mezi HHC a HHC-P.

HHC

HHC (hexahydrokanabinol) poprvé objevil v roce 1944 americký chemik Roger Adams. Jednoduše k THC přidal molekuly vodíku, čímž jako první na světě syntetizoval tento uměle vytvořený kanabinoid. 

Všechny syntetické kanabinoidy vznikají stejným způsobem - vezmou se kanabinoidy běžně se vyskytující v konopí, nějak se upraví a tím vznikne nový kanabinoid. HHC je tedy jedním z kanabinoidů, které nejsou přírodní a v konopí je nenajdeme - musíme je z něj teprve syntetizovat.

HHC je psychoaktivní a jeho efekty jsou podobné, ačkoli údajně o něco mírnější, než efekty THC. 

HHC-P

HHC-P se derivuje z HHC a má také velmi podobné účinky na tělo, jako THC. Narozdíl od HHC jsou ale účinky HHC-P o něco silnější. HHC-P se navíc vyrábí ze slabé formy THC, občas se tedy může stát že malé množství THC v HHC-P produktech zůstane. Má povznášející, euforické a relaxační účinky na lidskou mysl.

Rozdíly mezi HHC a HHC-P

Síla psychoaktivního efektu

HHC i HHC-P mají samozřejmě odlišnou chemickou strukturu a s tím se pojí i jiné účinky na lidské tělo.

HHC má určitě mírnější psychoaktivní účinky na organismus, než HHC-P. Pokud tedy prahneš po co nejsilnějším euforickém zážitku, sáhni určitě po HHC-P (které má prý dokonce i silnější psychoaktivní efekt, než THC). 

HHC mí spíše relaxační a zklidňující účinky. Je vhodné, pokud hledáš vhodný kanabinoid pro zklidnění a odpočinek

Další účinky HHC a HHC-P

Obě sloučeniny mají především velmi široké spektrum léčebných a terapeutických efektů. Zlepšují kognitivní funkce, navozují větší chuť k jídlu (podobně jako THC). HHC má spíše mírnější, stabilnější a dlouhotrvající účinky, zatímco HHC-P nabízí velmi silné psychedelické zážitky které pak ale rychleji odezní - jeho efekt je tedy intenzivnější.

Je potřeba mít na paměti, že každé lidské tělo je specifické a může na různé sloučeniny reagovat jinak. Vždy při užívání HHC i HHC-P začínej menší dávkou a pozoruj efekty, které na tebe produkt bude mít. Dávku v případě potřeby můžeš zvyšovat až na nejvyšší povolenou denní dávku.

Mají HHC a HHC-P vedlejší účinky?

Zatím vše co o těchto dvou kanabinoidech víme je neoficiální a vědecky neprokázané - veškeré poznatky vychází především ze zkušeností a reakcí předchozích uživatelů. Ti ale u HHC a HHC-P popisují podobné vedlejší účinky, které může mít THC - úzkosti, paranoiu, sucho v ústech, zarudlé oči, nespavost. Při užívání těchto látek si tedy dávej pozor a pokud by se ti podobné vedlejší účinky projevily, výrobek hned vysaď a počkej, až efekty odezní.

Je HHC-P legální? Objeví se v testu na drogy? Na co si dát při nákupu HHC-P výrobků pozor a jaké všechny efekty HHC-P může na lidské tělo mít? To všechno se dočteš v TOMTO ČLÁNKU.

HHC a HHC-P - to ale není vše!

Kromě HHC-P se z HHC derivuje i další syntetický kanabinoid, HHC-O. O rozdílech mezi HH-O a HHC si budeme povídat zase příště. Pamatuj ale, že každý kanabinoid je specifický a má své vlastní účinky. Pokud už máš zkušenosti s užíváním HHC, neznamená to že když si pořídíš výrobek z HHC-O nebo HHC-P, bude tvůj zážitek stejný. Vždy si o daném kanabinoidu zjisti co nejvíce dostupných informací, než se rozhodneš ho vyzkoušet. Opatrnosti není nikdy dost.

Na co dál si dát pozor?

Při nákupu produktů s HHC nebo HHC-P si vždy ověř kvalitu a původ výrobku. Přečti si o dané firmě, která produkt distribuuje, zjisti si pečlivě složení, dávkování a zaměř se taky na způsob, jakým společnost získává či pěstuje konopí.

Klíčové poznatky o HHC a HHC-P:

  • HHC byl poprvé syntetizován v polovině 20. století
  • HHC má podobné účinky, jako THC 
  • HHC-O a HHC-P jsou deriváty, které se vytváří dalšími chemickými reakcemi ze syntetizovaného HHC
  • HHC-O je silnější než HHC, pokud jde o úlevu od bolesti, euforii a účinky proti úzkosti
  • HHC-P je nejnověji objevená forma HHC (donedávna v podstatě neznámá) a má nejsilnější účinky ze všech těchto tří látek
  • Všechny tři sloučeniny je možné v česku v tuto chvíli legálně užívat

Jaké produkty se z HHC a HHC-P vyrábí?

Na trhu je už dnes nespočet produktů a výrobků s obsahem těchto látek - od vape penů přes bonbóny, různé oleje a tinktury, polykací kapsle a mnoho dalších. 

Na našem eshopu si můžeš vybrat z široké nabídky HHC produktů.

O HHC a dalších nových kanabinoidech máme ještě hodně co zjišťovat. Jejich účinky nejsou dostatečně prozkoumané ani vědecky prokázané a proto je potřeba je vždy užívat obezřetně a zodpovědně.

Používáme ověření věku Adulto