ROZVOZ OBJEDNÁVEK PO PRAZE NAD 1499 KČ ZDARMA

Ve Sněmovně se šňupal kokain: Skandál, který vyžaduje okamžitou a důkladnou reakci

Nedávná zpráva o nálezu tvrdých drog na půdě Poslanecké sněmovny šokovala nejen veřejnost, ale i mnohé politiky. Přesto se objevily hlasy, které tuto záležitost bagatelizují. Někteří tvrdí, že užívání drog mezi poslanci není nic neobvyklého a dokonce by to prý vysvětlovalo, jak je možné, že vydrží jednat tak dlouho. Takové argumenty však nelze akceptovat.

  

Prezident Petr Pavel reagoval na situaci slovy: "Myslím si, že to je věc Sněmovny, co tam kdo požívá." Takové prohlášení je nejen zarážející, ale také naprosto nezodpovědné. Jak může být užívání drog na půdě jednoho z nejdůležitějších orgánů naší země bagatelizováno jako "jejich věc"? Kdyby se podobný skandál odehrál v jakékoliv jiné instituci, očekávali bychom tvrdé sankce a důkladné vyšetřování.
 
Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) k tomu poznamenal: "Jestli tam nějaký takový pitomec je, tak se to musí vyšetřit, ale myslím si, že je to úlet." Opravdu má být závažný problém tvrdých drog ve Sněmovně označen pouze za "úlet"? Kde je odpovědnost a snaha ochránit integritu našich institucí? " Tento postoj opět naznačuje, že někteří politici nejsou schopni brát situaci vážně. Nalezení kokainu ve Sněmovně není "úlet", ale velmi závažný problém, který vyžaduje okamžitou a důkladnou reakci.

 

 

 

 

Drogy jsou nelegální a jejich užívání má závažné právní a zdravotní důsledky

Pokud má být Poslanecká sněmovna místem, které má reprezentovat a rozhodovat o budoucnosti naší země, nemůžeme akceptovat, aby byla zneužívána k nelegálním aktivitám. Tento případ musí být důkladně vyšetřen, zodpovědné osoby identifikovány a adekvátně potrestány.

Tolerování nebo dokonce bagatelizování takových činů podkopává důvěru veřejnosti v naše demokratické instituce. Poslanci by měli být vzorem a příkladem pro občany, nikoliv zrcadlem neřestí a nelegálního chování. Žádáme proto transparentní a důkladné vyšetření této kauzy, aby se podobné incidenty již nikdy neopakovaly.

 

Ani předseda SPD Tomio Okamura nezůstal pozadu

Tomio Okamura přilil olej do ohně svými výroky o údajné pravidelné přítomnosti marihuany v prostorách Pirátů: "Minulé volební období pod kancelářemi SPD měli poslanecký klub Piráti a tam zcela pravidelně byla cítit marihuana. Musím říct, že mě to při práci velice rušilo." Taková obvinění, pokud nejsou podložená důkazy, jsou nejen nezodpovědná, ale také zbytečně polarizují politickou scénu.

Obrázek: Předseda SPD Tomio Okamura 

 

Reakce ze strany pirátů : 

Klára Kocmanová (Piráti) na tato obvinění reagovala slovy: "Pan Okamura asi halucinuje, což by ostatně vysvětlovalo i jeho bizarní program a vystupováni. Pirátští poslanci a poslankyně neužívají samozřejmě ve Sněmovně marihuanu, někteří z nás ani dlouhodobě nepijí alkohol. Co bere předseda SPD, který blábolí ve Sněmovně manicky deset hodin v kuse, je otázka na něj." Je smutné, že se místo věcné diskuse utápíme v osobních útocích a vzájemném obviňování.

Je načase, aby se politici začali chovat odpovědně a zodpovědně. Užívání tvrdých drog na půdě Poslanecké sněmovny nelze jen tak přehlížet. Je třeba důkladného vyšetření, jasných pravidel a přísných trestů pro ty, kteří by se takového chování dopustili. Naše demokracie si nemůže dovolit ztratit důvěru občanů kvůli nezodpovědnému chování některých jednotlivců.

 

Co si o tom myslíte vy ? napište nám klidně svůj názor ! 

 

 

Zdroje: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/557845-je-to-jejich-vec-co-tam-kdo-poziva-reaguje-pavel-na-kokain-ve-snemovne

Používáme ověření věku Adulto