Doprava zdarma od 2999 Kč

Jaké jsou benefity konopného oleje ?

Konopný olej se získává z malých semen z rostliny zvané Cannabis sativa. Je to výborný zdroj kvalitních a užitečných živin a stává se stále více známější a populárnější díky svým blahodárným vlastnostem.  V tomto článku se dozvíte, jak může konopný olej přispět našemu zdraví.

1. Zdravá pokožka

Konopný olej je vysoce výživný a velmi užitečný pro kůži, ale i vlasy a nehty. Vitamíny a mastné kyseliny, které tento olej obsahuje pomáhají udržet pokožku zdravou a vyživenou a chrání ji před záněty, vysušení a příčinami stárnutí. Tento olej může být užitečnou léčbou řady kožních problémů.

 

2. Zdravý mozek

Obsah esenciálních mastných kyselin v konopném oleji, může být dobré pro náš mozek, který potřebuje dostatečné množství zdravých tuků, aby správně fungoval. V tomto oleji také najdeme kyselinu dokosahexaenovou, která je nepostradatelná pro správný vývoj mozku.

 

3. Zdravé srdce

Konopný olej může mít pozitivní vliv na různé zdravotní problémy jako je vysoký krevní tlak, ateroskleróza a hladina cholesterolu. Správný poměr mastných kyselin, které jsou obsaženy v konopném oleji podporuje správné fungování srdce a celého kardiovaskulárního systému.



4. Úleva od bolesti

Protizánětlivé vlastnosti konopného oleje pomáhají snižovat bolest. Konopný olej můžete aplikovat přímo na bolestivé místo pro přirozenou úlevu od bolesti.






5. Redukce zánětu

Bylo prokázáno, že kyselina gama-linolová (GLA) přítomná v konopném oleji snižuje zánět. Přehled studií naznačuje, že přírodní byliny bohaté na GLA jsou účinné při zmírňování příznaků zánětlivých stavů, jako je syndrom dráždivého tračníku (IBS), revmatoidní artritida (RA) a roztroušená skleróza (MS).

 

6. Podporuje zdravé těhotenství

Vysoký obsah omega-3 mastných kyselin z konopného oleje z něj dělá prospěšný doplněk pro těhotné ženy. Studie zjistily, že omega-3 mastné kyseliny jsou během těhotenství životně důležité. Podporují zdravý vývoj mozku a očí dítěte a mohou také pomoci předcházet depresím matek.

Používáme ověření věku Adulto