Objednávky s HHCP cartridge odesíláme od 24.4.2024

Terpeny - odhal znovu jejich skrytou sílu, tentokrát pomocí AROMATERAPIE

terpeny

 O terpenech už jsme si na našem blogu povídali několikrát – základní informace o účincích terpenů se dočteš třeba TADY nebo TADY, dozvědět se můžeš i o syntetických a live resin terpenech. Nejaktuálnější článek o terpenech, který u nás najdeš, se potom týkal jedné novinky ohledně konopného pachu

Dnes je ale čas na nové terpenové dobrodružství, a tentokrát půjde o zcela odlišné téma – dozvíš se totiž, jakou skrytou sílu terpeny obsahují a jak můžeš jejich schopnosti využít úplně novým a neotřelým způsobem – pomocí aromaterapie. Tak jdeme na věc!

 

Vonné olejíčky = víc, než jen vůně

 

 

Aromaterapie neboli terapie vůněmi má na lidské tělo i ducha blahodárné účinky - tato alternativní metoda terapie využívá esenciální oleje různé aromatické rostlinné látky k navození pocitu klidu a relaxace, který může člověku pomoci s všemožnými psychickými i fyzickými neduhy. Dokáže změnit a uvolnit mysl, náladu, zahnat napětí či stres, zkrátka má naprosto očistný a regenerační efekt.

bath-oil-geb1e19aaf_1920

Vonným olejíčků dnes existuje nepřeberné množství - stačí do aromalampy nebo difuzéru kápnout pár kapiček a nechat olej odpařovat - a pak jen zavřít oči a zhluboka dýchat svou oblíbenou vůni. Stačí jediný hluboký nádech, aby se člověk doslova přenesl do jiného světa. Kde se ale ta omamná vůně a magická moc berou? Správně, to vše mají na svědomí právě terpeny.

 

Terpeny, kam se jen podíváš

 

 

Jak už jsme si vysvětlovali v prvním článku o terpenech, jde o aromatické látky, které se vyskytují všude v přírodě. Mají na svědomí vůně, aromata a chutě všech možných květin, rostlin, keřů, plodů a stromů. Rostliny je obvykle produkují především k odpuzování predátorů nebo naopak lákání opylovačů. Pokud se ale terpeny podaří z rostliny získat, mohou mít rozličné blahodárné účinky.

 

💡 Víš, že…?

 

Mezi nejoblíbenější esenciální oleje patří například levandule, citron, eukalyptus nebo rozmarýn?

Zajímá tě, jaké terpeny tyto čtyři vůně způsobují? Tak prosím:

 

Levandule Citron Eukalyptus Rozmarýn

linalool

kafr

limonen

alfa-pinen

kamfén

beta-pinen

myrcen

nerol

eukalyptol

alfa-pinen

limonen

terpineol

alfa-pinen

kafr

limonen

kamfén

beta-pinen

beta-karyofylen

 

 

Opakování ze staršího článku – nejčastější terpeny v konopí

 

 

 

Tak jako ostatní rostliny, i konopí obsahuje směs nespočtu různých druhů terpenů, jejich kombinace a poměr určuje přesnou vůni, aroma, chuť a účinky dané rostlinky konopí. Chceš si připomenout, které terpeny se obvykle v konopí vyskytují v největší koncentraci a jak je poznáš? Tady jsou:

 

terpeny v konopí

 

Šedá eminence na pozadí vonných olejů

 

 

 

Přiznejte, kdo si opravdu uvědomuje zásadní roli, kterou terpeny v aromaterapii hrají? Ať už si doma zapálíme vonnou svíčku, aromalampičku s esenciálním olejem, difuzér, ať už si jdeme sednout do esenciálním olejem provoněné sauny, provoníme si byt pro relaxaci, nebo si mezi prádlo dáme snítku levandule - málokdo si skutečně uvědomuje, že veškerou zásluhu za uvolnění a relaxaci, kterou nám esenciální oleje dávají, zasluhují právě terpeny.

 

Zahaj i ty svou aromaterapii

 

 

Pro aromaterapii - ať už pomocí klasických vonných lampiček na svíčku nebo modernějších aroma difuzérů - se ideálně hodí i terpenové oleje z našeho eshopu. Stačí pár kapek oleje a můžeš si odpočinout v záplavě konopných terpenů. Vyber si ten svůj a začni s terpenovou aromaterapií ještě dnes.

 

Naši tři mušketýři
Snímek obrazovky 2022-12-06 002610 Snímek obrazovky 2022-12-06 002628 Snímek obrazovky 2022-12-06 002642
SLEEP FOCUS ENERGY
Únava po práci? Vyčerpání ze školy, sportu, povinností? Sleep je ideální pro zklidnění a uvolnění. Navodí pocit relaxace a únavy. Pomáhá při nespavosti a zajistí klidnější a rychlejší usínání. Potřebuješ zamakat? Vydat ze sebe nějakou energii? Soustředit se na učení nebo práci? Díky našemu Focus budeš ve střehu, kreativní, soustředěný - zkrátka vždy připraven! Dochází ti dech a potřebuješ dodat sílu? Chceš zamakat v posilce? Nebo zahnat stres, depresi, a další démony? Tak popadni Energy a popasuješ se svým, co ti přijde do cesty!

 

Další varianty z naší široké nabídky terpenových olejů vybírej tady!

 

 

Live resin terpeny - upgraduj ještě výš

 

 

Live resin terpeny jsou ještě účinnější a silnější forma terpenů. Z konopí se extrahují celkem nově objevenou revoluční metodou - místo toho, aby se konopí nejprve sušilo a skladovalo (během čehož se terpeny v něm obsažené pomalu vytrácejí a ztrácejí svou sílu) se terpeny extrahují z rostlin konopí, které byly ihned po sklizni rychle a okamžitě zmrazeny. Tím, že se konopí nesuší, si terpeny v něm obsažené zachovají nejen své aroma, ale i své účinky v plné síle. A na světě tak je úplně nová, silnější forma terpenů.

Live resin terpeny na našem e-shopu najdeš například v jednorázových HHC-P vejpech nebo HHC vape náplních. Tak neváhej a skoč po nich!

 

Účinky terpenů a doprovodný efekt

 

 

Aniž bychom si to uvědomovali, blahodárné účinky terpenů už jsme si na vlastní kůži vyzkoušeli všichni. Stačí se jít projít do lesa a nadechnout se třeba zrovna osvěžující vůně borovic. Nebo kdo by nemiloval svěží vůni čerstvé citronové kůry?

 

diffuser-g80267253b_1920


Nadechnout se terpenů ale našemu tělu přináší víc než jen čiré potěšení z příjemné vůně. A to samé platí samozřejmě i u konopí - vůně konopí (která může být některým lidem občas až nepříjemná) s sebou také nese mnoho zdravotních a terapeutických výhod. Terpeny totiž přispívají k takzvanému doprovodnému efektu - to znamená, že zvyšují účinnost kanabinoidů a dalších léčivých látek obsažených v konopí. Tím přispívají k takzvané holistické teorii, která tvrdí, že jednotlivé látky z konopí by se neměly užívat v produktech izolovaně, ale měly by se naopak kombinovat, protože navzájem mohou podpořit a posílit své účinky a efekty. Tím se řídí například Full Spectrum oleje, které ve svém složení kombinují různé konopné kanabinoidy, terpeny a další látky a vitamíny.

 

Inhalace konopných terpenů

 

 

Inhalace konopných terpenů může mít navíc podobně umocněné účinky, jako vdechování pomocí vejpů - skrze plíce se totiž terpeny dostanou do lidského těla a oběhu nejrychleji a jejich efekt díky tomu má mnohem rychlejší a silnější nástup, než například při používání klasických olejů. Tak, hluboký nádech a jdeme na věc!

 

Už sis terpeny vyzkoušel/a? Napiš nám, jaký byl tvůj zážitek a jestli bys konopné terpeny doporučil/a dál!

Ještě nevěříš v sílu terpenů? Vyzkoušej naše terpenové oleje na vlastní kůži. Za kvalitu CaliFarms ručíme.

drew-l-nrIhJeuBSWA-unsplash

Používáme ověření věku Adulto